Vastuullisuus

Vastuullisuus

 

Arvot

Kaikki toimintamme perustuu arvoihimme.

Vastuu

Teemme mitä on sovittu ja luvattu. Luotamme työntekijöihimme. Haluamme antaa työntekijöillemme paljon vapauksia työn tekemisen suhteen, mikä samassa yhteydessä tarkoittaa myös paljon vastuuta. Haluamme toimia vastuullisesti osana yhteiskuntaa.

Into

Nautimme siitä mitä teemme. Suhtaudumme avoimesti ja ennakkoluulottomasti uusia teknologiaratkaisuja ja toimintatapoja kohtaan. Tuemme työntekijän itseoppimista ja osaamisen kehittymistä.

Jatkuvuus

Toimintamme lähtökohtana on Riihisoftin jatkuva kehittäminen entistä paremmaksi ja ammattimaisemmaksi toimijaksi. Tämä työ vaatii pitkäjänteistä kehittämistä niin asiakas-, kumppani- kuin työntekijäsuhteissa.

 

Ympäristö

Olemme tunnistaneet toiminnassamme ja päätöksenteossamme monia mahdollisuuksia toimia ympäristövastuullisesti.

Käytössämme on Microsoftin ensiluokkaiset datakeskukset. Microsoft on ilmoittanut, että nämä datakeskukset tulevat toimimaan 100% uusiutuvalla energialla vuoteen 2025 mennessä. Myös toimistomme sähkö on tuotettu uusiutuvalla energialla.

Vältämme turhaa polttoaineenkulutusta tukemalla etätyön tekoa. Silloinkin kun toimistolle tullaan, suosimme julkista liikennettä ja yrityksen tarjoamaa Edenred-työmatkaetua. Nappaat vain kannettavan mukaasi ja hyppäät julkiseen kulkuneuvoon!

Kaikki “paperityöt” hoituvat kätevämmin digitaalisesti. Digitaalisessa asioinnissa yhdistyy kätevyys ja paperittomat käytännöt.

Kannettavat tietokoneemme ovat kiinni ISO 27001 –sertifioidussa Riihicloud-päätelaitehallintapalvelussa. Laitteet toimitetaan suoraan tukkumyyjältä henkilöstölle, ilman turhia välikäsiä. Laitteiden elinkaaren päättyessä kierrätämme ja hävitämme ne Tramel-palvelun kautta. Palveluntarjoajalta saamme laitteiden kuitit ja hävitystodistukset.

Luonnossa, erityisesti meren äärellä vietettävä aika on meille tärkeää, joten haluamme osallistua niiden suojelutyöhön. Joka joulu annamme lahjoituksen muodossa joululahjan Itämeren suojelulle.

 

Ihminen

Keskitymme huolehtimaan henkilöstöstämme ja heidän itseopiskelusta sekä taitojen kehittymisestä.

Meillä on harjoittelijayhteistyö Hämeen Ammattikorkeakoulun kanssa. Tavoitteena on kasvattaa harjoittelijoista senior-kehittäjiä. Tavoitteen saavuttamiseksi jaamme osaamistamme ja järjestämme mentorointiohjelmia.

Selvittääksemme, pidämmekö huolta henkilöstöstämme, teemme henkilöstötyytyväisyyskyselyitä.

Tarjoamme henkilöstöllemme heidän toivomia työsuhde-etuja, kuten kattavia työterveyspalveluja, vapaa-ajan ryhmävakuutuksen, Edenred-lounas, -liikunta ja –kulttuuriedut. Osaamisen kehittämisen mahdollistamiseksi pidämme koulutuspäiviä, tarjoamme verkko-opintoja ja sertifiointiohjelmia (esim. Azure-sertifikaatit).

Etätyön tekeminen mahdollistetaan ergonomisilla työpisteillä ja työvälineillä sekä nopeilla internetyhteyksillä. Henkilöstölle järjestetään aktiviteetteja täynnä olevia virkistyspäiviä. Työn kannustimena toimii kollektiivinen tulospalkkiojärjestelmä, jossa henkilöstölle jaetaan osuus yrityksen tilikauden liikevoitosta. Yrityksen kasvu mahdollistetaan ja palkitaan rekrytointi- ja lead-palkkioilla. Vuoden vakituisen työsuhteen jälkeen henkilöstölle tarjotaan mahdollisuutta yrityksen osakkuuteen.

 

Yrityksen hallinto

Yrityksen hallinto perustuu avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen.

Henkilöstömme ja osakkaamme saavat yritysjohdolta kuukausittain tilannekatsauksen, jossa käsitellään henkilöstöön, projekteihin, myyntiin ja taloudelliseen tilanteeseen liittyviä asioita.

Isoimmat yritystä koskevat linjaukset päätetään yhtiö- ja osakaskokouksissa, koska jokainen mielipide ja huomio ovat tärkeitä. Jotta tieto kulkisi pidämme tärkeänä, että yhtiön hallituksessa on työntekijöiden edustus.

Tietosuojamme noudattaa GDPR:ää. Lisää tietoa tietosuojastamme asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden henkilötietojen käsittelyssä tietosuojaselosteesta.

 

Eettinen ohjeistus

Suunnittelemme ja implementoimme vastuullisesti ammattimaisia ohjelmistoratkaisuja ja muita ICT-palveluita asiakkaiden ja yhteiskunnan tehokkuuden ja tuottavuuden parantamiseksi.

Vastuullisuus koostuu monista tekijöistä. Meillä se pohjautuu pedanttiuteen tietoturvallisuuden ja tietosuojan noudattamisessa. Suojelemme ihmisiä ympärillämme seuraamalla tietoturvan parhaita käytänteitä.

Työntekijöidemme kesken vallitsee tasa-arvo, monimuotoisuus ja syrjimättömyys. Kun rekrytoimme vain pätevyydellä on merkitystä. Pyrimme jatkuvasti tekemään parhaamme, jotta keskuudessamme ei olisi henkistä, seksuaalisuudesta tai sukupuolesta johtuvaa häirintää tai minkäänlaista epäsopivaa käytöstä.

Yrityksenä emme edusta tai taloudellisesti tue mitään poliittista tai vakaumuksellista toimintaa.

Emme hyväksy lapsityövoimaa tai ihmiskauppaa. Emme hyväksy minkäänlaista lahjontaa ja noudatamme rahanpesun vastaista lainsäädäntöä.