RekryStory - Gia Matikainen

IMG 20220304 WA0002 (1)

Laaja työnkuva tuo esiin monipuolisen osaamisen

Parhaillaan olen Software Developerin roolissa sekä tuore osakas, mutta matkani riihisoftilaisena alkoi työharjoittelijana. Rekrytointivaiheessa keskustelimme paljon harrastuksista, koulutustaustasta, työhistoriasta ja muista taidoista, joita minulla on ja joita tahtoisin työssäni hyödyntää. Riihisoftin rekrytoijilla on erinomainen vainu nähdä vahvuutesi ja tuoda ne esiin tarjoamalla juuri sinulle sopivia projekteja ja työtehtäviä.   

Minun kohdallani työtehtävissäni yhdistyvät “full stack” –ohjelmistokehitys ja markkinointiviestintä. Monipuolisuuden lisäksi haasteita ja vastuita ei meillä arkailla tarjota. Myös kouluttautumista korostetaan. Suoritin hiljattain Azure AZ-204 -sertifikaatin, jota tuettiin antamalla aikaa opiskelulle ja rahapalkkio suorituksesta. Nämä kaikki ovat tärkeitä ominaisuuksia työssä, jotta se tarjoaa tekijälleen kehittymistä ja onnistumisen hetkiä.  

Valtaosa viikostani kuluu “full stack” –ohjelmistokehityksen tehtävissä Umbraco-sisällönhallintajärjestelmää hyödyntävien verkkopalveluiden parissa. “Full stack” kertoo siitä, että työskentelen verkkopalvelun kaikkien kerrosten kanssa aina palvelimesta käyttökokemukseen asti, enkä pelkästään esimerkiksi käyttöliittymän kanssa.  

Umbracon lisäksi työpöydälläni pyörii päivittäin muun muassa .NET-kirjasto, Visual Studio -kehitysympäristö, C#-ohjelmointikieli, Azure-pilvipalvelu, MVC-arkkitehtuuri, SQL-tietokantoja sekä front end –teknologioita, kuten HTML, CSS ja JavaScript. 

Umbraco-pohjaisia verkkopalveluita on mielenkiintoista kehittää, sillä Umbraco on sisällönhallintajärjestelmänä, kuin tyhjä kanvaasi, jossa on suorituskykyinen ja tietoturvallinen .NET-alusta, jonka päälle kehittää mielikuvituksen rajoissa toiminnallisuuksia.  

Markkinointiviestinnän tehtäviini kuuluu mm. blogikirjoituksia tuoreimmista teknologioista, grafiikoita myynnin materiaaleihin ja some-päivityksiä ajankohtaisista aiheista. Viikon parhaita hetkiä ovat kuitenkin palaverit asiakkaiden kanssa, joissa käydään läpi ajankohtaisia asioita, suunnitellaan uusia kehitystöitä ja sitäkin useammin nauretaan.  

Tutustu tärkeimpään työkaluuni Umbraco-sisällönhallintajärjestelmään ja muutamaan ylläpitämistämme ja jatkokehittämistämme Umbraco-pohjaisista verkkopalveluista verkkosivuillamme.