GSK

10

Rokote- ja punkki-infoa seitsemään maahan

Rokote.fi on tunnettu sisältöpalvelu, jolla on kuukausittain 60–80 000 erillistä kävijää. GlaxoSmithKlinen (GSK) sivusto tarjoaa tuhdin tietopaketin matkailuterveydestä, rokotteilla ehkäistävistä taudeista ja rokotteista. Sivustolla on myös erilaisia hakutoimintoja kuten rokotesuositukset maanosittain ja lääkäriasemat kartalla sekä rokotussuojan riittävyyttä mittaava testi.

Rokote.fi on ollut GSK:n monikansallisessa organisaatiossa malliesimerkki kuluttajaportaalista, sillä palvelu toimii Suomessa paremmin kuin vastaavat sivustot missään muussa maassa. Mittarit kertovat onnistumisesta: kävijämäärät ovat huimia ja yksittäisen kävijän sivustolla viettämä aika on kuluttajasivustolle poikkeuksellisen pitkä.

”Halusimme rakentaa erinomaisella Umbraco CMS -julkaisujärjestelmällä kuluttajasivustot myös Baltiaan ja muihin Pohjoismaihin. Kumppaniksi valitsimme Riihisoftin, koska meillä oli aiemmasta projektista hyvät kokemukset yhteistyöstä heidän kanssaan. Riihisoftissa asioita katsotaan aidosti asiakkaan näkökulmasta. He tuovat aina esiin näkemyksen, miten jokin asia kannattaa kustannustehokkaasti toteuttaa”, projektia GSK:ssa vetänyt Cluster portfolio Lead Essi Saravuo sanoo.

Vuoden 2017 aikana Rokote.fi-sivuston käytettävyyttä kehitettiin, kuvamaailma uusittiin ja sisällöt päivitettiin. Palvelu laajennettiin kuuteen maahan Baltiassa ja Pohjoismaissa.

”Asiantunteva, joustava ja hyvin sitoutunut kumppani on ollut näin laajassa ja nopealla aikataululla toteutetussa projektissa todella iso asia. Meillä on digiosaamista omastakin takaa, mutta tässä projektissa päätimme käyttää yhteistyökumppanin vahvaa asiantuntemusta.”

Umbraco CMS -julkaisujärjestelmä on osoittautunut monikansallisessa konsernissa toimivaksi ratkaisuksi.

”Umbraco on helppokäyttöinen, looginen ja selkeä. Ei tarvitse olla digiexpertti päivittääkseen sivustoa, vaan hajautettu päivitys onnistuu isossa organisaatiossa helposti.”

Käyttöliittymä ja user experience

-       Suunnittelu Digital Lighthouse

-       Toteutus Riihisoft

Teknologiaratkaisut:

-       Päätelaiteriippumaton responsiivinen käyttöliittymä

-       Umbraco CMS -julkaisujärjestelmä

-       ASP.NET MVC -sovelluskehitys

-       SQL Server

-       Nebula hosting