Microsoft on julkaissut kauan odotetun Visual Studio 2022 –kehitysympäristön. Uuden Visual Studion tavoitteita olivat produktiivisuus, modernius ja innovatiivisuus. Se on edeltäjäänsä nopeampi ja kevyempi sekä suunniteltu palvelemaan kaikkia käyttäjiään aina aloittelijoista laajojen tuotantoprojektien kehittäjiin.
64-bittisyys ja parannettu suorituskyky
Visual Studio on ollut aina loistava työkalu 32-bittisten sovellusten kehittämiseen. Visual Studio 2022 jaetaan ensimmäistä kertaa 64-bittisenä Windows-sovelluksena. Uudistus tehostaa huomattavasti laajempien ja kompleksisempien projektien kanssa työskentelyä. Niiden avaaminen, muokkaaminen, ajaminen ja debuggaaminen eivät johda muistin tai muiden resurssien riittämättömyyteen.
Suorituskyvyn parantuminen heijastuu luonnollisesti toiminnallisuuksiin. Esimerkkinä Find in Files -työkalu, jolla haetaan tiedostoja projektista, on nyt nopeudeltaan kolminkertainen edeltäjäänsä verrattuna.
.NET 6
Uudessa Visual Studiossa on täysi tuki .NET 6 –ohjelmistokehitysalustalle. Alustalla kehitetään alustariippumattomia sovelluksia C#-ohjelmointikielen ja .NET MAUI –sovelluskehyksen avulla. Se mahdollistaa responsiivisten ja interaktiivisten web-käyttöliittymien rakentamisen C#-ohjelmointikielelle luodun Blazor-syntaksin avulla. .NET- ja C++ -sovellusten rakentaminen, debuggaaminen ja testaaminen on mahdollista Linux-ympäristöissä. Hot Reload -työkalu tehostaa kehittämistä päivittämällä lennosta sovelluksen lähdekoodiin tehdyt muutokset keskeyttämättä sovelluksen suorittamista. Web Live Preview -työkalu tehostaa ASP.NET-verkkosivujen muokkaamista reaaliaikaisesti kartoittamalla lähdekoodin ja renderöidyn HTML-syntaksin.
Täydennysehdotuksia ja oivalluksia
IntelliCode on tekoälyyn pohjautuva kokoelma työkaluja, jotka automaattisesti tekevät täydennysehdotuksia kirjoitettavaan koodiin. Työkalu muodostaa ehdotuksia seuraamalla koodin kontekstia, kuten muuttujien nimiä, funktioita ja tyyppejä. Uudistettu IntelliCode muodostaa täydennysehdotuksia entistä suuremmille koodiosuuksille, jopa kokonaiselle riville. Työkalun älykkyyden kehitykseen on hyödynnetty lähes puolta miljoonaa avoimen lähdekoodin arkistoa.
CodeLens-työkalu avustaa oivallusten tekemisessä. Se seuraa tehtyjä muutoksia, tehtyjen muutosten seurauksia ja suoritettuja yksikkötestejä metodeille. Olennaisia tietoja, kuten referenssit, kirjoittajat, testit ja kommenttihistoria auttavat kehittäjää päätösten teossa.
Saumaton pilvi-integraatio
Uusi Visual Studio palvelee modernien ja pilvipohjaisten sovellusten kehittämistä Azuren kanssa. Tarjolla on kaikki templatet yleisimpiin sovellustyyppeihin ja paikallisiin emulaattoreihin. Visual Studion kautta voit provisioida riippuvuuksia, kuten Azure SQL –tietokantoja ja Azure Storage -tilejä. Ongelmia voidaan diagnosoida suoraan sovellukseen liitetyllä etädebuggerilla.
Lisäksi Visual Studiossa on integroitu Git-versionhallinta. Kloonaa, luo ja avaa Git-arkistoja, kommentoi ja vie koodimuutoksia versionhallintaan, hallitse haaroja sekä selvitä konflikteja suoraan Visual Studiosta.
Tiimityö
Live Share -työkalulla tiimille voidaan järjestää reaaliaikainen istunto, jossa muokata koodia ja etsiä virheitä yhdessä. Pääsynhallinnalla hallitut personoidut istunnot ja kustomoidut kehittäjäasetukset varmistavat, että johdonmukaisuus koodissa säilyy.
Tehostettu debuggaus
Tehokkaat virheenkorjaustyökalut lisäävät kehittäjän potentiaalia merkittävästi, kun ongelmat voidaan diagnosoida nopeasti. Uudessa debuggerissa on mm. asynkronisia visualisointeja, automaattisia analysaattoreita ja debuggausta ajassa taaksepäin.
Käyttöliittymä, joka tukee työnkulkua
Käyttöliittymän visuaalista ilmettä on uudistettu tukemaan kehittäjän työnkulkua. Ikonien, fonttien ja värien kontrastien muotoilulla edistettiin saavutettavuutta ja intuitiivista käyttöliittymän käyttämistä. Sadat kustomointivaihtoehdot varmistavat, että Visual Studion käyttöliittymä palvelee jokaista käyttäjäänsä.
Katso video Visual Studion uusista ominaisuuksista klikkaamalla tästä!
2024
Lokakuu (2)
Kesäkuu (1)
Toukokuu (2)
Huhtikuu (1)
2023
Joulukuu (4)
Lokakuu (4)
Syyskuu (3)
Elokuu (1)
Heinäkuu (1)
Helmikuu (1)
2022
Joulukuu (3)
Syyskuu (2)
Kesäkuu (3)
Toukokuu (3)
Maaliskuu (3)
Tammikuu (1)
2021
Joulukuu (3)
Marraskuu (2)
Toukokuu (3)
Helmikuu (1)
2020
Elokuu (1)
Toukokuu (1)
Huhtikuu (1)
Maaliskuu (1)
Helmikuu (1)
2019
Joulukuu (2)
Marraskuu (1)
Lokakuu (1)
Syyskuu (1)
Huhtikuu (3)
Helmikuu (3)
2018
Joulukuu (2)
Marraskuu (1)
Lokakuu (1)
Syyskuu (5)
Elokuu (1)
Kesäkuu (2)
Toukokuu (2)
Huhtikuu (1)
Maaliskuu (1)
2017
Joulukuu (3)
Toukokuu (2)
2016
Joulukuu (1)
Marraskuu (2)
Syyskuu (1)