Umbraco ja SEO - Miten hakukoneoptimaalinen Umbraco on?

01.09.2022

Mitä on hakukoneoptimointi?  

Hakukoneoptimointi on verkkosivuston kehittämistä teknisten sekä sisällöllisten ominaisuuksien osalta niin, että verkkosivuston sijoitus paranee hakukoneiden, kuten Googlen hakutuloksissa. Optimoinnilla parannetaan näkyvyyttä, joka luonnollisesti johtaa uusiin vierailijoihin ja siten liiketoiminnan lisääntymiseen.

ps. hakukoneoptimointi eli SEO (Search Engine Optimization)

Millainen on hakukoneoptimaalinen CMS?  

Verkkosivujen hakukoneoptimaalisuuden merkitystä ei voida korostaa liikaa. Olennainen osa hakukoneoptimaalisuuden toteutumista on verkkosivuston CMS:n SEO-ominaisuudet. Seuraavaksi listataan tärkeimpiä niistä, joista jokaisen Umbraco tarjoaa, tietysti.  

ps. sisällönhallintajärjestelmä eli CMS (Content Management System) kuten Umbraco tai WordPress

Tärkeimpiä yleisiä SEO-ominaisuuksia: 

Responsiivinen käyttöliittymä: Verkkosivua ja sen CMS:ssää tulee voida käyttää saumattomasti kaikilla laitteilla ja eri kokoisilla näytöillä. Umbracon avoimen lähdekoodin ansiosta kustomointimahdollisuudet, myös käyttöliittymien osalta ovat rajattomat. 

Latausnopeus: Verkkosivuston tulee latautua nopeasti. Voisi uskoa, että vankka ja joustava CMS tarkoittaisi suurta ja hitaasti latautuvaa lähdekoodia verkkosivuston ytimessä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa Umbracon kohdalla. Laadukkaalla suunnittelu- ja kehitystyöllä ei suorituskyvyssä voida mennä pieleen Umbracon kanssa. Umbracon lähdekoodi ei edes sisällä tarpeettomia toiminnallisuuksia, vaan kehittäjät integroivat ne pakettien avulla tarpeen tullen.  

HTTPS-tuki: Verkkosivuston liikenne tulee olla salattua, emme halua käyttäjätunnusten ja salasanojen liikkuvan selkokielisenä tekstinä. Siksipä käytämme HTTPS-protokollaa.  

Core Web Vitals: Verkkosivuston käyttökokemuksen tulee olla sujuva. Umbracon avoimen lähdekoodin ansiosta sitä voidaan muuttaa juuri niin paljon kuin halutaan ja saavuttaa Core Web Vitals –parametrien optimaalisuus. 

ps. Core Web Vitals mittaavat Googlen kolme tärkeimpänä pitämää tekijää verkkosivuston käyttökokemuksen kannalta  

    • LCP (Largest Contentful Paint) mittaa latauksen suorituskykyä 
    • FID (First Input Delay) mittaa interaktiivisuutta 
    • CLS (Cumulative Layout Shift) mittaa visuaalista stabiilisuutta 

Seuranta: Verkkosivuille tulee usein tarve tehdä pieniä muutoksia, jotka eivät vaadi vankkaa teknistä osaamista, kuten markkinointitiimille toimitetun Google Tag Managerin tai Google Analyticsin seurantaskriptin lisääminen verkkosivuille. Umbracon kautta voidaan suoraan muokata verkkosivuston koodia ja saada helposti palvelut käyttöön. 

Umbracon SEO-ominaisuuksista puhuttaessa tämä blogikirjoitus kattoi vasta hiekan jyvän verran. Seuraavissa blogikirjoituksissamme kurkataan kahteentoista tärkeimpään tekniseen sekä neljään tärkeimpään sisällölliseen ominaisuuteen.  

Blogikirjoitusta odotellessa tutustu Umbracon tietoturvaominaisuuksiin lukemalla kirjoituksemme aiheesta  


Liity uutislistallemme

Liity