Umbraco 9 – Suorituskykyä ja miellyttävää käyttökokemusta

30.09.2021

 

Mikä on Umbraco? 

Umbraco on sisällönhallintajärjestelmä (CMS, Content Management System). Se on ilmainen Microsoft .NET -pohjainen avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä.  

Umbraco-pohjaisten verkkosivujen sisältöä, kuten alisivuja, kuvia ja tekstiä voi siis hallita helppokäyttöisestä selainnäkymästä ilman ohjelmistokehitysosaamista. 

 

Miksi Umbraco? 

Umbraco on kustannustehokas valinta erilaisiin web-pohjaisiin ratkaisuihin. Se tarjoaa toimivan alustan verkkosivustoille ja intranet-ratkaisuille, tarjoten helppokäyttöisen selainnäkymän sivuston sisällön päivittämiseen.  

Umbraco on käyttäjilleen ollut aina helppo oppia ja hallita. Samalla se tarjoaa joustavuutta kehittäjilleen, joten vain taivas on rajana verkkosivujen ominaisuuksissa.  

Kun työkalut ja osaaminen ovat kunnossa, toimivat ja kustannustehokkaat ratkaisut onnistuvat. Meillä Riihisoftilla on sertifioituja Umbraco-kehittäjiä, jotka ovat toteuttaneet monia web-pohjaisia ratkaisuja yrityksille. Erityisen ylpeitä saamme olla tarjoamiemme ratkaisujen hyvästä suunnittelusta, helposta päivitettävyydestä ja miellyttävästä käyttäjäkokemuksesta.  

Umbracon loistava kehitysverkosto tarjoaa myös yli 300 lisäosaa, jotka suoraviivaistavat web-ratkaisuiden kehitystä huomattavasti tuoden kustannussäästöjä.  

 

Mitä uutta Umbraco 9 -julkaisu tarjoaa? 

Yhdeksännen julkaisun suurin uudistus on .NET 5-ohjelmistokehykseen siirtyminen.  

Umbraco 9 rakennettiin erityisesti suorituskykyä ajatellen. Se hyödyntää nyt paremmin moderneja laitteisto- ja ohjelmistoarkkitehtuureja.  

Se tuo mukanaan alustariippumattomuuden, joten Umbracosta tulee yhteensopiva Microsoft Windowsin lisäksi MacOs- ja Linux-käyttöjärjestelmien kanssa. Alustariippumattomuus tarjoaa uusia vaihtoehtoja palveluiden verkkoisännöintiin ja arkkitehtuuriominaisuuksiin. Tämä varmasti houkuttelee uusia kehittäjiä, joten Umbracon tulevaisuus näyttää entistäänkin kirkkaammalta. 

 

Mitä uutta Umbraco 9 -julkaisu tarjoaa kehittäjille? 

.NET 5 -ohjelmistokehyksen kaverina toimii ASP.NET Core -verkkokehys, joka käyttää tuttua MVC-arkkitehtuuria.

Konepellin alla on käytössä uusia moderneja teknologioita, jotka tekevät Umbracosta entistä suorituskykyisemmän. Silti se säilyttää joustavuutensa, joten kustomoinnissa ja kehityksessä vain taivas on rajana. 

Tässä vielä muutama uusi ominaisuus:  

- Dependency Injection:it, loggaus ja sovelluksen konfiguraatio päivitettiin ASP.NET Core -verkkokehyksen      mukaisiksi 

- Umbracon käyttäjien ja jäsenten autentikaatio päivitettiin toimimaan ASP.NET Core Identity -rajapintaa hyödyntäen 

- Kolmannen osapuolen riippuvuuksia, kuten kirjastoja päivitettiin ja korvattiin uuden kehyksen myötä 

- Staattiset tapahtumat korvattiin uudella ilmoitusmallilla. Se mahdollistaa asynkronisten ilmoitusten käsittelyn ja helpottaa riippuvuusinjektioita (Dependency Injections) 

- Umbraco 9 asennetaan dotnet new templates -pohjilla, jotka asennetaan NuGet-paketteina  

Lue lisää aiheesta Umbracon verkkosivuilta. 

 

Miten Umbraco 9 vaikuttaa käyttökokemukseen? 

Umbraco 9 -selainnäkymään on tullut paljon uusia ominaisuuksia, jotka sujuvoittavat sisällönhallintaa. Sen käyttäminen pysyy silti helppona. 

Käyttökokemuksessa konepellin alla tapahtuneet muutokset huomaa suorituskyvyn tehostumisena.

 

Yritykselle verkkosivusto? 

Meidän kokemuksellamme ja loistavalla Umbraco-sisällönhallintajärjestelmällä toteutetaan kustannustehokkaita web-pohjaisia ratkaisuja, jotka ovat helppo hallita ja miellyttävä käyttää.

Tutustu toteuttamiimme Umbraco-sivustoihin ja ota meihin yhteyttä!

 


Liity uutislistallemme

Liity