Riihi DMA Manager - useiden Intune tenanttien hallinta keskitetysti

07.01.2019

Yksi suurimmista haasteista päätelaitehallinnan mutkikkaassa maailmassa on useiden eri asiakastenanttien keskitetty hallinta samasta paikasta riittävillä toiminnallisuuksilla. Tätä haastetta lähdimme ratkaisemaan yhtenä viime vuoden isoimpana tuotekehitysprojektina.

Natiivisti Intunella asiakasympäristön laitehallinta suoritetaan tenanttikohtaisesti. Esimerkiksi kumppanilla, jolla on useita kymmeniä tai vaikkapa satoja loppuasiakkaita, pelkästään kirjautumiset asiakaskohtaisiin tenantteihin vievät rutkasti työaikaa ylläpitotiimeiltä. Tähän päälle sitten lisäksi usein toistuvat ohjelmistopäivitykset, asetuksien päivitykset ja muut ylläpitotoimet loppuasiakaskohtaisesti. Aikaa ja tarkkuutta siis vaaditaan.

Riihi DMA Manager on tehty avuksi ja ratkaisuksi tähän haasteeseen. Riihi DMA palvelun ja Intunen ytimeen REST API integraatiolla kehitetty Manager on nyt valmis ja siirretty syksyn laajasta pilottikäytöstä normaaliin palvelutuotantoon. Managerin avulla voidaan operoida kaikki tarvittavat asennukset ja päivitykset yhdellä kertaa kaikkiin tenantteihin. Lisäksi saadaan arvokasta raporttidataa ja statistiikkaa.

Teknologiat

Riihi DMA:n kehitysputkesta on tulossa muitakin uusia ja mielenkiintoisia ominaisuuksia ja lisäosia parantamaan kumppaneidemme ja asiakkaidemme ympäristöjä, joten pysythän kanavalla.


Liity uutislistallemme

Liity