Microsoft ekosysteemi ja päätelaitehallinta

02.04.2019

Microsoft Office 365 tarjoaa ratkaisut sähköpostin, videoneuvottelun, dokumenttien tallentamisen ja jakamisen sekä sosiaalisen verkoston hallinnointiin mm. Exchange Onlinen, Skypen, Teamsin, SharePoint Onlinen, OneDriven ja Office Onlinen sekä muiden Office-tuotteiden avulla. O365 onkin jo vakiintunut standardi business kentässä. Lisänä saumattomasti Microsoft pilviekosysteemiin kuuluvat Azure ja Dynamics 365 pilvipalvelut.

Kolmisen vuotta sitten aloimme kehittämään teknologiakumppanimme Microsoftin pilvialustalle päätelaitehallinta palveluamme. Tällöin aloitimme Classic Intune ympäristössä, ja nopeasti kun palvelut kehittyivät Azuren puolella, hyppäsimme mukaan Intunen uuteen Azure versioon. Nyt palvelut Microsoft ekosysteemissä ovat kehittyneet valtavasti ja varmasti lähes jokaisella yrityksellä on ratkaisuja ja palveluita käytössään Microsoft ekosysteemistä. Strategisten roadmappien suunnittelupöydässä saattaakin olla hankalaa löytää perusteita erilliselle yksittäiselle päätelaitehallinnan työkalulle, joka ei natiivisti nivoudu Azureen.

Riihi DMA palvelua tuotetaan ja kehitetään Azure Intunessa ja näin ollen se on helposti ja nopeasti käyttöönotettavissa jo olemassa olevien palveluiden luontevana jatkumona. Kokemuksemme mukaan nyt aika on kypsä AutoPilot/W10/Intune/Azure yhdistelmän käyttöönotolle. Se on takuuvarmasti viisas ja kauaskantoinen valinta.

Nykypäivää on myös yrityksen datan suojaus, johon ratkaisut löytyvät luonnollisesti samasta ekosysteemistä. Tästä lisää myöhemmin.

Teknologiat

Lisätietoa aiheesta ja Riihi DMA palvelusta saat tutusti yhteyshenkilöidemme kautta.


Liity uutislistallemme

Liity