Maistuisiko toast?

21.01.2019

Tutkimuksiemme ja kenttäkokemustemme mukaan hyvin todennäköisesti maistuu. Kysehän on tietysti siis Windows 10:n Toast notification ilmoituksista työpöydän Action Centerissä, jotka kertovat koneen käyttäjälle sovellusten välittämiä ilmoituksia.

Toteutimme Riihi DMA:han Windows Action Center integraation, joka mahdollistaa viestien lähettämisen loppukäyttäjälle Intunesta jaettavien älykkäiden pakettien yhteydessä. Käytännössä vaikkapa Chrome selaimen asennuspaketti kertoo käyttäjälle, että asennus alkaa kohta ja milloin asennus valmistui.

Varsinkin uusien koneiden liittämisessä palveluun on helppo ja mukava seurata Action Centeristä mikä paketti asentuu ja valmistuu milloinkin. Osa paketeista on ”pellin alla” toimenpiteensä tekeviä asetuspaketteja tai muita vastaavia, joissa käyttäjän työpöydältä ei pysty havaitsemaan milloin asennus on valmis. Toinen hyvä esimerkki on, kun kone tulee linjoille pitkän offline jakson jälkeen. Tällöin päivitysjonossa on todennäköisesti useita perusohjelmia ja tieto näiden päivittymisestä on helppo nähdä toast ilmoituksista tai kurkata kooste Action Centeristä.

Teknologiat

Riihi DMA:n roadmapilla on monta mielenkiintoista asiaa työn alla tulossa parantamaan palvelua entisestään, joten pysythän kanavalla.


Liity uutislistallemme