Jaakko Kuopasta Riihisoftin CTO

08.12.2022

Alkuun lyhyt kertomus siitä mitä polkuja olen kulkenut ja päätynyt Riihisoftille. 

Elettiin 2000-luvun taitetta ja IT-kupla oli paisunut valtavan kokoiseksi. Suurimmat nousut ja sen jälkeinen romahdus olivat vielä edessä. Lukion viimeistä luokkaa käydessäni kuulisin vasta myöhemmin tästä kaikesta. Nuorelle tulevaisuuden ammattia pohtivalle ala vaikutti kiinnostavalta. Olihan sen ympärillä kova hypetys ja kaikkea uutta ilmestyi jatkuvasti. Lisäksi osaajia tunnuttiin jo silloin kaipaavan kovasti alalle. 

Muutaman yrityksen jälkeen ja armeijan kahden pääsykokeen välissä käyneenä avautuivat ovet Jyväskylän yliopistoon informaatioteknologian tiedekuntaan opiskelemaan tietojärjestelmätiedettä. Linjakseni valikoitui elektroninen liiketoiminta, jossa opiskelimme kaikkea verkkokauppoihin liittyvää. En ollut koskaan aikaisemmin harrastanut ohjelmointia, mutta melko pian kävi selväksi, että tuleva työnkuvani sisältäisi ainakin jonkin verran ohjelmointia. Äärimmäisen mielenkiintoista oli myös kuulla Nokian visioista, kun vierailimme heidän tiedekuntamme viereisessä rakennuksessa opiskelun alussa. Silloin sain kuulla, että joku päivä WAP ja internet yhdistyisivät ja ihmiset pystyisivät käyttämään internettiä puhelimistaan. No lopulta se yhdistyminen taisi olla toisen luonnollista poistumaa, mutta edelleen tuon muistelu saa hymyn huulille ja kuvastaa hyvin, kuinka nopeasti ala on kehittynyt ja kehittyy. 

Opintojen jälkeen ohjelmointi sai vielä odottaa ja valitsin luovemman ratkaisun viettäen seitsemän vuotta toisen trendaavan ammatin, pokerin parissa. Lopulta 2013 oli aika hakeutua koulutusta vastaavalle alalle. Kotikaupungistani löysinkin pikaisen etsinnän jälkeen harjoittelijan paikan, josta työkokemusta alkoi kertymään. Onnekseni pääsin heti urani alussa hyvään oppiin, joka nopeutti merkittävästi osaamisen kartuttamista ensimmäisinä vuosina. 

2016 vuonna päädyin sattumien kautta nykyisen työnantajani kanssa sopimukseen. Melko pian pääsin pitämään yrityksen sisäisiä koulutuksia eri aiheista. Tänä päivänä työtehtäviini kuuluukin muun muassa vastata yrityksemme sisäisestä koulutuksesta ja kouluttautumisesta. Käytännössä se tarkoittaa muun muassa koulutusten pitämistä tai sopimista oikeiden henkilöiden toimesta. Microsoftin sertifikaattien suorittaminen on meillä olennainen osa kouluttautumista. Tähän myös kannustetaan palkkioilla. Halukkaiden kanssa käymme läpi suositeltavia polkuja, kuinka edetä sertifikaattien kanssa. Koulutus kokonaisuuteen kuuluu myös kehityskeskustelut, joissa käymme vuosittain läpi kunkin henkilön mielenkiinnon kohteita, sekä saavutettuja että tulevia tavoitteita oman osaamisen suhteen. Kaiken tämän lisäksi tavoitteena on myös oman osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen alati muuttuvalla alallamme. 

Päivittäinen työnkuvani liittyy vahvasti asiakkaidemme järjestelmien kehitykseen ja ylläpitoon. Riihisoftilla olen päässyt tekemään töitä pidemmillä asiakassopimuksilla. Microsoft-talona asiakasprojekteissamme useimmiten vastaan tulevia ohjelmointikieliä ovat C#, T-SQL sekä JavaScript ja sen suosituimmat kirjastot ja frameworkit (Angular, VueJS, React). Asiakkaista riippuen projekteissa on tullut vastaan vanhempaa .NET Frameworkia sekä uusimpia .NET -toteutuksia. Azuren hyödyntäminen ja sen mahdollisuudet ovat lisääntyneet ja lisääntyvät jatkossa projekteissa ja järjestelmissä. 

Aivan kuten nuori tulevaisuuden ammattia pohtiva minäni aavisteli kiinnostuessaan IT-alasta, ala tulee tarjoamaan jatkuvasti mielenkiintoisia uusia asioita. 

 


Liity uutislistallemme

Liity