Harjoittelijasta osakkaaksi

14.09.2023

Softatalo on koodareidensa summa. On sanomattakin selvää, että ei paljoa tapahtuisi, jos koodarimme eivät aamuisin läppäreitään avaisi. Siksi arvotammekin heidän hyvinvointia, tyytyväisyyttä, uramahdollisuuksia ja sitouttamista.

Vuosittain tarjoamme mahdollisuuden osakkuuteen vuoden vakituisessa työsuhteessa olleille työntekijöillemme. Lähes kaikki porukastamme ovatkin osakkaita, eikä osakkuuden viehätys vaikuta olevan vain osingoissa ja omien osakkeiden arvon nostamisessa. Usea heistä on ollut matkassa mukana jo harjoittelijoista asti, kuten ohjelmistokehittäjämme Marco, Joona ja Gia. Seuraavaksi heidän ajatuksiaan aiheesta.

Mahdollisuus osakkuutteen koetaan arvostuksena omaa asiantuntijuutta kohtaan. Omia näkemyksiä halutaan tuoda esille, vaikuttaa yhtiön suuntaan, tulokseen ja kannattavuuteen. Osakkuus on lisännyt motivaatiota antaa omaa työpanosta, kun tunnistaa panostusten vaikutukset ja pääsee itse niistä nauttimaan esimerkiksi osinkoina.

Lähes kaikkien työntekijöiden ollessa osakkaita, yhteen hiileen puhaltamisen henki koetaan vahvana. On hienoa, miten jokaisella on oma asiantuntijuutensa ja pilkkeensä silmäkulmassa huippujoukossamme.

Osakkuuden todetaan luovan sitoutuneisuutta molemmin puolin. Yhtiönä huipputekijöistä pyritään pitämään kiinni samalla, kun työntekijä ei tunne olevansa vain yksi korvattavissa olevista käsipareista.

Osakkaaksi tahdottiin ryhtyä, koska yhtiön arjen keskellä oli muodostunut käsitys yhtiön nykytilanteen ja tulevaisuuden vakaudesta ja valoisuudesta. On itse nähty, että ajan saatossakaan ketään ei jätetä paikoilleen junnaamaan, eikä pulaan, vaikka elämäntilanteet muuttuisivat.


Liity uutislistallemme

Liity