CMS & AI: Hakukoneoptimointi

17.10.2023

Esimerkkinä sisällönhallinnan rutiinitehtävästä on hakukoneoptimointi.  

Webissä sisällölle määritetään hakusanoja, kun tehdään hakukoneoptimointia. Silloin sivuille määritetään meta tag:eja, joiden avulla pyritään edistämään sisällön esiintymistä hakukoneiden tuloksissa. Hakusanojen ja muiden meta tag:ien, kuten kuvaustekstin määrittely on työlästä hommaa, joten tekoäly sen meille tehkööt. 

 

Miten selvitetään oikeat hakusanat sisällölle?

Eri hakusanat omaavat eri tasolla kiinnostusta ja intentioita. Tällöin puhutaan hakusanan konvertoitumisesta eli mahdollisuudesta saavuttaa tavoite esim. saada aikaan hankinta verkkosivuilla.

  • Yleisötermit. Näillä tavoitteena ei ole saada aikaan konvertoitumista vaan yleistä näkyvyyttä aiheen ympärillä. 
  • Täydentävät termit. Asiakkaat, jotka hakevat näillä termeillä etsivät jotain tarjontasi kaltaista, mutta ei suoranaisesti sitä. Heille kannattaa silti suositella tarjontaasi.  
  • Korvaavat termit. Asiakkaat, jotka hakevat näillä hakusanoilla jotain saman kaltaista, mutta voivat kiinnostua vielä tarjonnastasi. 
  • Kilpailijatermit. Asiakkaat, jotka hakevat näillä hakusanoilla tietävät aiheesta jo sen verran, että ovat kiinnostuneita tietyistä brändeistä. Heidät voidaan vielä vakuuttaa kiinnostumaan tarjonnastasi. 
  • Tuotetermit. Asiakkaat, jotka hakevat näillä hakusanoilla etsivät vielä tietoa aiheesta. Mitä sisältö on, kuten mitä tarjontasi on ja mitä se tekee?  
  • Bränditermit. Asiakkaat, jotka hakevat näillä hakusanoilla tietävät brändisi ja ovat helposti konvertoitavissa.  

 

Mitä jos tekoäly tekisi tämän puolestasi? Mitä jos ei tarvitse edes toteuttaa kustomoitua ratkaisua, vaan tällainen tekoälypohjainen työkalu olisi töpselillä kiinni laitettavissa Umbracoon?  

Perplex AI Assistant meta titlet ja descriptionit sisällöllesi ChatGPT:tä hyödyntäen.  

Menet Umbracossa esim. yrityksestäsi kertovalle sivulle ja näet meta title – ja meta description –kohtien vierellä kuvakkeet. Klikkaa kuvaketta, lisäosa tutkii sivun sisällön ja muodostaa ehdotuksia.  

Umbraco and AI

Umbraco and AI

Umbraco and AI

Kuvat https://marketplace.umbraco.com/package/perplex.ai.assistant

Lisäosa lisää Umbracoon Quality-välilehden, jossa päivittää kaikkien sivujen metadatat kerralla. Ei tarvitse edes käydä jokaisella yksittäisellä sivulla erikseen! 

 

Umbraco and AI

Kuva https://marketplace.umbraco.com/package/perplex.ai.assistant 

 

Umbraco-sisällönhallintajärjestelmän kylkeen rakentuu ratkaisut, jotka herättävät henkiin ideasi, jotka heräsivät tätä lukiessasi. Kustomoituja ratkaisuja, "out of the box" -lisäosia, työkaluja, toiminnallisuuksia, muokkaajia ja integraatioita mihin vain, josta saadaan tekoälyn voimat käyttöön.  

Ota meihin yhteyttä soittaen, viestein tai lomakkeen kautta niin sparraillaan ideoitasi ja muutetaan ne ratkaisuiksi! 

 


Liity uutislistallemme

Liity